از جمله ابزارهای لوله بازکنی میتوان به فنر لوله بازکن اشاره کرد. موثرترین و پرکاربردترین ابزار برای باز کردن مسیرهای فاضلاب و راه های گرفته شده لوله فنر میباشد. فنر به جسمی گفته میشود که خاصیت ارتجاعی و کشسان داشته و با استفاده از آن مسیر های گرفته شده باز میشود. البته فنر هایی که در لوله بازکنی مورد استفاده قرار میگیرند خاصیت ارتجاعی خیلی کمی دارند.
لازم به ذکر است که فنر هایی که در لوله بازکنی در اصفهان مورد استفاده قرار میگیرد بیشتر حالت انعطاف پذیری دارند و این فنرها از آلیاژ فولاد آبدیده هستند، با وجود اینکه از انعطاف پذیری بالایی برخوردار هستند به شدت مقاوم بوده و از حالت اولیه خود خارج نخواهند شد. فنر لوله بازکنی از ابعاد ۲ متری تا ۶۰ متری تولید و توسط تکنسین ها مورد استفاده قرار می گیرد تا این قسمت از مقاله سعی کردیم مطالب مفید و ارزشمندی را راجع به فنر لوله بازکنی در اختیار شما کاربران عزیز قرار دهیم. در ادامه می خواهیم شما را با ابزارهای لوله بازکنی آشنا کنیم.
همچنین بخوانید: خدمات رسوب گیری
ابزارهای لوله بازکنی
دریل لوله بازکنی
از جمله ابزارهای لوله بازکنی دریل بوده که ابزاری برقی است که توسط سه نظام به مته یا هر چیز دیگری که به آن وصل شده و آن را میچرخاند، از دریل برای سوراخ کاری استفاده میشود و در دو نوع معمولی و چکشی در بازار به فروش میرسد. در قدیم بیشتر از دریل برای چرخاندن فنر لوله بازکنی استفاده می کردند در ریل های امروزی و جدید دوران قابل تنظیم بوده و کم و زیاد میشود و این باعث شده بسیاری از مشکلات حل شود.
توجه داشته باشید که دریل حتما باید به انتهاییترین قسمت فنر وصل شود و این در اجرا بسیار مشکل است. اگر بخواهید ۴۰ متر فنر را از لوله عبور دهید در این صورت باید حتما دو نفر باشید. در ضمن کسی که دریل را در دست گرفته باید ۴۰ متر دورتر از شما قرار گیرد در هنگام فنر زنی با دریل باید توجه کنید که به هیچ وجه نباید حالت افتاده و یا خمیده به خود بگیرد.
فنر باید حتماً به صورت کاملاً کشیده و بدون تا خوردگی و خم باشد ولی با ورود دستگاه ژنراتور این مشکل حل شده است در ادامه می خواهیم به معرفی ژنراتور مخصوص لوله بازکنی بپردازیم.
دستگاه ژنراتور
در واقع ژنراتور به دستگاهی که الکتریسیته و برق تولید می کند گفته میشود. اما در این وسیله به دستگاهی که فنر را می چرخاند گفته می شود. ژنراتورهای لوله بازکنی معمولا از موتور برق که توسط یک سمت به نظام وصل می شود تشکیل شده است. تفاوت اصلی دریل و ژنراتور در این است که فنر از وسط سه نظام ژنراتور عبور می کند و این امکان را به لوله بازکن میدهد که در نزدیک ترین قطعه به سیفون بماند.
ادامه فنر از سه نظام عبور کرده و به راحتی به حالت حلقه در یک فضای کوچک دوران می کند لازم به ذکر است که ژنراتورهای لوله بازکنی دارای دور چپ و دور راست می باشند. از دور راست، برای هدایت کردن فنر داخل لوله و از دوره شب برای دوران به صورت ثابت و یا خارج کردن فنر از لوله استفاده میشود. تعداد دور گردش به دقیقه ژنراتور خیلی کمتر از دریل می باشد.
رسوب کن لوله بازکن
یکی دیگر از ابزارهای لوله بازکنی رسوب کن لوله بازکن میباشد رسوب کن، یک دیلم فولادی با دو سر خم می باشد؛ از این وسیله برای یافتن لوله و جرم گیری سیفون استفاده می شود. این ابزار در عین سادگی بسیار مفید و دارای کارایی بسیار بالایی می باشد اینطور میتوان گفت که عصای دست یک تکنسین لوله بازکن است.
انبر لوله بازکن
از این انبر برای درآوردن اشیایی که داخل سیفون می افتد استفاده کرده و دارای اندازه های کوچک و بزرگ و یا دسته های بلند و کوتاه ساخته میشود معمولاً برای درآوردن گوشی های موبایل که در توالت میافتد نیز استفاده می کنند. جالب است بدانید که در آوردن گوشی موبایل از توالت موضوع بسیار شایع بوده و روزانه چندین مورد گزارش داده میشود.
آچار لوله گیر
از آچار لوله گیر برای باز کردن لوله های چدنی قدیمی و باز کردن دریچه ها برای دیدن استفاده می شود؛ این ابزار به فراوانی در بازار یافت میشود و هزاران مدل و سایز دارد. در لوله بازکنی های انجام شده معمولاً از این آچار استفاده می کنند.
صفحه هدایت فنر
تکنسین فنر زن بعضی از اوقات به این مشکل مواجه میشود که هرچه فنر را به داخل لوله فشار دهد فنر سیفون رد نشده و هیچ نتیجه ای نمیگیرد؛ این موقع است که صفحه هدایت فنر به کار آمده و از آن باید استفاده کرد. کار کردن این صفحه به این صورت است که فنر از داخل حفره ایی که وجود دارد عبور می کند. عکسهای صفحات دارای لولایی بوده و این موضوع عملیات فنر زنی را بسیار ساده می کند.
زیرا نیاز نیست فنر را از همان ابتدا به صفحه قفل کنید و باید فنر را از وسط به صفحه متصل کرد بعد از اینکه فنر از حفره داخل صفحه ژنراتور خارج شد به حالت راست گرد آن را قرار دهید. در این حالت با گردش فنر توسط ژنراتور فنر به یک پیچ از صفحه عبور کرده و در داخل لوله به صورت فشرده قرار میگیرد در نتیجه فشار پشت فنر به چند برابر افزایش پیدا میکند و همچنین باعث می شود فنر سیفون عبور کرده و لوله را باز کند.
ما به شما پیشنهاد می کنیم بعد از اینکه فنر از سیفون رد شد صفحه را از فنر جدا کنید تا سرعت دوران فنر بیشتر شود و در نتیجه کار باز کردن مسیر بهتر و راحت تر انجام شود.
جمع بندی
ما تا این قسمت تمام ابزارهای لوله بازکنی را برای شما معرفی کردیم، شما میتوانید با مطالعه این مقاله اطلاعات خود را بالا برده و اگر مشکلی برایتان پیش آمد به راحتی آن را حل کنید. مجموعه توانمند ما با داشتن دهها نیرو و با سابقه فعالیت چندین دهه مفتخر است که در خدمت همشهریان و هموطنان عزیز و گرامی در سراسر ایران می باشد.
بدون دیدگاه